sâmbătă, 13 iulie 2013

LA UMBRA EROILOR



Spre aducere aminte. La umbra eroilor.
De la stânga:
Miscarea Legioanra, Bucur Brasoveanu, Ion Gavrila Ogoranu, Serban Suru
1. Bucur Braşoveanu: instructor legionar, fost şef de garnizoană legionară, fost deţinut politic(12 ani), veteran de război-decorat de mai multe ori, fondator al Bibliotecii „Petre Ţuţea”  din Constanţa şi al Cuibului legionar „Majadahonda” înfiinţat în 1995 cu vechi legionari.
2. Ion Gavrilă Ogoranu: legionar, EROU DE LEGENDĂ, conducătorul şi fondatorul grupului de rezistenţă anticomunistă armată de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, prins de securitatea comunistă abia în 1976, scriitor, autor al seriei de volume, 7 la număr, intitulate „Brazii se frâng dar nu se îndoiesc”, om de o înaltă nobleţe sufletească.
3. Şerban Suru: fondatorul şi preşedintele primului partid de esenţă legionară format după 1989, Partidul „Noua Românie Creştină”, iniţiatorul primelor conferinţe publice despre Căpitan şi despre Mişcarea Legionară începute în 1992, creatorului primului cuib legionar din România după căderea comunismului, al primei Biblioteci Publice Legionare de la înfiinţarea ML cât şi al primei expoziţii publice de carte şi cântece legionare, al primei tabere de muncă legionară de după 1989, fondatorul Editurii Mişcării Legionare şi al primei reviste legionare post comuniste „Obiectiv Legionar”, iniţiatorul, după 1990, al revigorării Mişcării Legionare prin repunerea în practică a normelor legionare stabilite de Căpitan, făcând dovada legalităţii Mişcării Legionare.

2 comentarii:

  1. Brazii nu se îndoie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt. cei care cred ca formularea "Brazii (...) nu se indoiesc" este gresita din punct de vedere gramatical si ca trebuia scris "nu se indoaie" le dau citat din DEX - 1998:
      ÎNDOÍ, (I) îndói, (II, III) îndoiesc, vb. IV. I. 1. Tranz. A strânge în două o stofă, o hârtie, un material etc.; a strânge ceva de două sau de mai multe ori (punând marginile una peste alta). 2. Tranz. și refl. A face să devină sau a deveni curb; a (se) încovoia, a (se) apleca, a (se) înclina. (...)

      Ștergere