luni, 28 aprilie 2014

Adevărul despre Mişcarea Legionară: - Strict Secret!

Gura păcătosului adevăr grăieşte! Dar pe ascuns...
      
A se citi cu mare atenţie!  ANTISEMITISM PUR,  asta în cazul când  ADEVĂRUL  POATE  FI  ANTISEMIT !(???)

Din Raportul Direcţiei  Generale a Poliţiei şi Siguranţei privind cauzele ascensiunii organizaţiilor L.A.N.C. şi “Garda de Fier”. - Din Arhiva SRI, Fond „D”, dosar nr. 15, filele 210-213 - anul 1933, Bucureşti: 

(vezi urmarea după poză)



Latura politică a mişcărilor de dreapta

Cauzele care au contribuit la lăţirea rapidă a mişcării L.A.N.C., cât şi cea a “Gărzii de Fier”  au fost determinate de numeroşi factori sociali, printre care menţionăm:
-    acapararea de către evrei a finanţelor, a comerţului, a profesiunilor libere,
-    tendinţa lor de a conduce şi a se impune în conformitate cu perceptele lor religioase şi mai cu seamă
-    încercarea lor de a destrăma sentimentele noastre naţionale şi creştine, prin aderarea la principiile comuniste.
Deoarece cea mai mare parte din comerţul, industria şi finanţele ţării sunt în mâna evreilor, conducătorii mişcării L.A.N.C. şi ai “Gărzii de Fier” şi-au dat seama că populaţia ţării tinde să se împartă în două categorii:
-    pe de o parte, o categorie mică de oameni care să deţină averea - elementul conducător în viaţă - şi anume populaţia străină de sentimentele şi dragostea de ţară,
-    pe de altă parte marea mulţime a populaţiei, căreia îi rămâne obligaţia să muncească pentru ţară şi care e sortită să ducă un trai modest, cu venituri restrânse, deoarece categoria mică de cetăţeni care deţin finanţele şi comerţul - recte evreii - înţeleg să facă din aceste ocupaţii nişte privilegii pentru ei, boicotând orice iniţiativă ar lua creştinii în această direcţie, de aceea se văd aşa de puţine instituţii comerciale şi financiare ale ne-evreilor.
Privind diferitele categorii de profesiuni libere, vedem că ele sunt deţinute din zi în zi mai mult de evrei, înlăturând pe creştini prin diferite mijloace admise şi neadmise. În această direcţie, vedem cum majoritatea farmaciştilor sunt evrei, cum foarte mulţi doctori ocupă funcţiunea de medici de spitale şi servicii comunale şi judeţene şi cum aceeaşi situaţie o găsim la diferite instituţii bancare, în ceea ce priveşte numărul avocaţilor etc.
Dar cel mai important factor social care a determinat ca mişcarea organizaţiilor de extrema dreaptă, şi anume L.A.N.C. şi “Garda de Fier”, să ia proporţii, e tendinţa către comunism şi socialism a evreilor.
S-a constatat că marea majoritate a membrilor organizaţiilor comuniste descoperite până acum la noi au fost evrei. Oricum majoritatea evreilor nu se sfiesc să admită principiile comuniste sau să simpatizeze cu ele, în cazul când nu fac parte activă din organizaţii şi cum mişcarea comunistă condusă de evrei constituie o forţă care tinde să destrame naţionalismul şi credinţa - mişcarea naţionalistă a L.A.N.C. şi a “Gărzii de Fier” s-a născut ca o reacţiune firească contra acestei tendinţe de destrămare.
Aceste considerente sociale, care au făcut să crească mişcarea L.A.N.C. şi a “Gărzii de Fier”, se mai justifică şi prin aceea că mişcarea extremistă de dreapta a prins numai în regiunile populate de evrei, unde populaţia a venit în contact direct cu evreii, situaţie care le-a impus necesitatea unei restricţiuni pentru apărarea integrităţii sociale a elementului românesc.
În oraşele şi comunele unde populaţia evreiască este mai mare sau cel puţin egală cu populaţia creştină şi chiar în acele comune unde, deşi populaţia evreiască nu e mai mare, constituie un număr apreciabil de locuitori, se observă că evreii caută să înlăture, pe cât e posibil, pe români de la conducerea vieţii sociale şi politice şi nu de puţine ori insultând şi desconsiderând elementul românesc.
Această atitudine de acaparare şi de sfidare a făcut şi face să se nască ura între ei şi români, şi ca atare, mişcarea extremistă de dreapta - a L.A.N.C. şi a “Gărzii de Fier” să ia din zi în zi proporţii mai mari, considerată pentru ei mai mult ca o mişcare naţionalistă liberatoare şi generală, decât ca o mişcare antisemită, cu aspecte de răzbunare individuală şi parţială.
Aşa se explică şi succesul avut de aceste organizaţii în alegerile trecute, deşi au luptat separat şi tot aşa se explică de ce mişcarea a luat proporţiile de azi, mai ales în Basarabia - unde numărul mare de evrei, ca şi îndrăzneala lor, sunt cunoscute.
Succesul mişcării extremiste de dreapta se explică în bună parte prin dezinteresarea Partidului Naţional-Ţărănesc, care a neglijat aproape complet continuarea propagandei la sate, lăsând astfel liberă propaganda mişcării extremiste de dreapta.
La acesta se adaugă şi diferitele certuri şi disidenţe din sânul Partidului NaţionalŢărănesc, care au încurajat propaganda altor partide şi în special a celor două menţionate puţin mai sus.
   
 Din Arhiva SRI, Fond „D”, dosar nr. 15, filele 210-213

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu